diumenge, 30 de setembre del 2012

Google Drive



NOVA MANERA DE TREBALLAR AMB ELS COMPANYS








El Google Drive treballa com un word, però a diferència d'aquest, es pot compartir amb altres companys de forma immediata i, aquests, poden modificar el document. 



Els documents que escrius al Drive no es guarden a l'ordinador, sinó que es guarden el "núvol", per tant tot el que escribim ho podem veure des de qualsevol ordinador i modificar el document.
Des del Google Drive podem crear diversos documents: des d'una persentació a un full de càlcul. Cal dir, que hi pots afegir videos, fotografies... És una eina molt útil per dur a terme treballs.
A més a més, com s'ha esmentat anteriorment, aquests documents poden ser compartits per mes d'una persona, de tal manera que es pot treballar a l'hora, i al mateix temps, cadascú des d'un dispositiu diferent.




Per tenir un ordre, dins d'aquest programa,  podem dur a terme carpetes per organitzar els diversos documents que has realitzat segons el treball, l'assignatura..

Finalment, cal dir, que tots els fitxers es poden convertir en pdf, word... De tal manera, podràs exportar el document.







Personalment, trobo aquest programa molt interessant, i de màxima eficàcia a l'hora de realitzar treballs de manera grupal, atès que la seva forma de treballar és molt senzilla i els diversos membres del grup poden veure el que estas escribint i al mateix temps corretgir o comentar sobre el que estas fent. Animo a tots aquells que el provin!




dissabte, 29 de setembre del 2012

Twitter


EL TWITTER


Què és un twitter? 

El twitter és un microbloc que permet publicar i enviar missatges, però té com a màxim 140 caràcters, els quals s'anomenen tweets.  Per tant, al twitter s'hi ha d'escriure missatges breus. 



Cal dir, també, que pots seguir a altres persones i d'aquesta manera obtens més informació. I, finalment, destaco l'icona "#" anomenada hashtag, la qual té com a objectiu escriure sobre un tema i aquest és pogut veure per tots aquells que segueixin aquest tema. Per exemple, a Blanquerna (URL) a la classe d'Eduació Primària hi ha el hashtags següents: #giticn12 i #coedn12.

Aquí us deixo el Twub de GITIC, una eina del twitter que ens ajuda a buscar les etiquetes de #hashtag:





divendres, 28 de setembre del 2012

Google Reader


GOOGLE READER


El Google Reader és una eina molt interessant i molt útil per mostrar diverses informacions de diversos apartats, tant de diàris com de pàgines d'informació. 

D'aquesta manera, la informació seleccionada prèviament la reps instantaneament, en comptes d'anar tu a buscar-la. Això, es dur a terme gràcies a l'aplicació de l'RSS, t'hi subscrius i així les webs t'envien la informació corresponent.

A la fotografia que teniu a continuació podeu veure com s'organitza la informació seleccionada del Google Reader.





Finalment podeu veure un vídeo en forma de tutorial que explica més detalladament el que és el Google Reader.







dijous, 27 de setembre del 2012

Google Chrome



EL GOOGLE CHROME








El google chrome és un navegador de google molt eficaç. Amb ell ens podem baixar aplicacions i intal·lar-les, com per exemple: el google drive, google reader, gmail, pearltrees...



Aquest navegador ha estat creat per Google i és totalment gratuït. La seva funcionalitat és molt ràpida, fet que s'agraeïx a l'hora de treballar.

A la fotografia de la dreta podem veure la pàgina d'inici que ens trobem un cop obrim el Google Chrome.


Us adjunto un vídeo del YouTube que explica el funcionament d'aquest navegador i per què és el més recomenable:

dimarts, 25 de setembre del 2012

Presentació

El columpio, Fragonard
Hola! Sóc l'Helena Mèlich i tinc 18 anys.

Estic estudiant Educació Primària a la Universitat Ramon Llull (URL), Blanquerna.


M'agraden molt les llengües estrangeres. Estudio anglès i alemany, i, en un futur, m'agraderia estudiar italià i francès.


En el meu temps lliure m'agrada escoltar música, llegir, mirar pel·lícules... M'interessa l'educació, la història, la política i l'art, entre d'altres. 







Presentació del Mòdul


En aquest bloc trobareu explicacions, resums, ressenyes o comentaris sobre les classes del Mòdul de Processos Educatius II (Comunicació oral, escrita i digital i Gestió de la informació i TIC).



Al llarg d'aquest semestre estudiarem el següent:

Per una banda, pel que fa a COED ens dedicarem sobretot a estudiar el llenguatge com a instrument de comunicació i les seves característiques. També ens dedicarem a la realització de textos escrits i l'expressió oral, amb les seves tènciques corresponents.


Per l'altra, a GITIC veurem les eines i estratègies per a la gestió de la informació i, a més a més, les TIC en els processos d'aprenentatge i ensenyament.